انتخاب نوع متریال، اصلی‌ترین قدم در بازسازی خانه است. هرچه متریال کاربردی‌تر باشند، دوام و مقاومت در برابر عوامل محیطی مثل رطوبت و تغییرات دما هم بیشتر می‌شود. امروزه متریال‌های زیادی برای کابینت سازی و ساخت کمددیواری معرفی می‌شوند. در این گزارش، به بررسی انواع چوب‌های رایج در ساخت کابینت و کمد پرداخته و مزایا و معایب هر کدام را به طور مفصل شرح می‌دهیم. همچنین در ادامه از قیمت کمد دیواری، عوامل موثر بر قیمت انواع چوب کابینت ام دی اف، هایگلاس و ممبران حرف می‌زنیم.

چرا انتخاب نوع چوب اهمیت دارد؟

انتخاب نوع چوب از فرسودگی سریع کمدهای دیواری و کابینت‌ها جلوگیری می‌کند. برخی از انواع مدل کمد و کابینت مثل کابینت ام دی اف روکش دار، در برابر رطوبت و تغییرات دما مقاوم هستند و گزینه اقتصادی‌تری برای قفسه‌بندی انواع کمد به حساب می‌آیند در حالی‌که متریال‌هایی مثل نئوپان محدودیت‌های ساختی و وزنی دارند. انتخاب نوع چوب مناسب به شما کمک می‌کند تا عمر سازه را بیشتر کرده و از امنیت و راحتی آن آسوده‌خاطر بمانید.

انواع چوب‌های رایج برای ساخت کمد و کابینت آشپزخانه

انواع ورق چوب کابینت، محدودیت‌ها و مزایای منحصر به فردی دارند. قبل از معرفی متریال‌های ساختی باید یادآوری کنیم که فقط کابینت‌های چوبی از چوب درخت‌ها تولید می‌شوند و ام دی اف، هایگلاس و ممبران چوبی نیستند. پس هر کجا از انواع چوب کابینت ممبران یا انواع چوب کابینت های گلاس حرف زده شد، منظور متریال‌های غیر چوبی هستند.

1. MDF (ام دی اف)

MDF یکی از پرطرفدارترین متریال‌ها در ساخت کابینت و کمد آشپزخانه است. این چوب مصنوعی از ذرات چوب فشرده و چسب ساخته شده و به دلیل داشتن سطح صاف و بدون گره، انتخابی محبوب و مقرون به‌صرفه است. از مزیت‌های ام دی اف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح ام دی اف صاف است و برای انواع پوشش و روکش‌ها مثل هایگلاس و کابینت ممبران مناسب است.
  • قیمت ام دب اف نسبت به سایر متریال‌های بادوام، ارزان‌تر است.
  • امکان اجرای طرح‌های مختلف و حتی برش‌های پیچیده روی ام دی اف وجود دارد.
  • تنوع رنگی در کابینت ام دی اف بالا است. انواع رنگ چوب کابینت ام دی اف را می‌توانید در کاتالوگ‌های تولیدی‌های داخلی و خارجی پیدا کنید.
  • کابینت ام دی اف باکیفیت مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد.

همچنین از محدودیت‌های ام دی اف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجرای طرح کابینت کلاسیک با ام دی اف امکان پذیر نیست.
  • در صورتی که روکش مناسبی نداشته باشد در برابر رطوبت آسیب‌پذیر می‌شوند.
  • نصب ام دی اف نسبت به لترون و نئوپان سخت‌‌تر است.

2. نئوپان (تخته فشرده)

نئوپان از ترکیب چوب خرد شده و چسب فشرده ساخته می‌شود و به عنوان یک گزینه اقتصادی‌تر نسبت به MDF مطرح است. این چوب معمولاً با روکش‌های مختلفی مانند ملامینه پوشیده می‌شود تا مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و ضربه پیدا کند.

نئوپان در مقایسه با ام دی اف و انواع کابینت چوبی جدید ارزان‌قیمت‌تر بوده و نصب و جابجایی آن ساده است. اما دوام کمتری در برابر رطوبت و ضربه دارد و امکان اجرای رنگ كابينت متنوع در آن وجود ندارد.

3. هایگلاس

هایگلاس یکی دیگر از متریال‌های محبوب در ساخت کابینت آشپزخانه  و کمد دیواری ریلی و لولایی است. این نوع چوب مصنوعی از MDF ساخته شده و با یک لایه براق از جنس پلی‌اکریلیک پوشیده شده است که به آن جلوه‌ای مدرن و شیک می‌بخشد. هایگلاس براق و شفاف است و ظاهری مدرن و زیبا به خانه اضافه می‌کند. هایگلاس در انواع طرح‌ها و رنگ‌ها تولید شده و با قیمت بالاتر به نسبت ام دی اف اجرا می‌شود.

4. ممبران

ممبران یکی دیگر از متریال‌های محبوب به عنوان روکش ام دی اف برای ساخت انواع کمد دیواری و کابینت است. این روکش در برابر رطوبت مقاوم بوده و قابلیت اجرای سبک دکوراسیون کلاسیک را دارد. هزینه ساخت کمد دیواری و کابینت ام دی اف با روکش ممبران مثل هایگلاس بالا بوده و ظاهر آن زیباتر است.

5. انواع کابینت و کمد دیواری چوبی

از انواع متریال چوبی برای ساخت کمد دیواری و کابینت می‌توان به چوب راش، بلوط، روسی و گردو اشاره کرد. چوب بو، رنگ‌ و بافت طبیعی به محیط می‌دهد و ظاهر آن زیباتر است. اما نمی‌توان از هزینه بالای ساخت و مقاومت پایین آن در برابر رطوبت چشم پوشی کرد

انتخاب بهترین چوب بر اساس بودجه و نیاز شما

برای انتخاب بهترین چوب جهت ساخت کمد و کابینت آشپزخانه، باید به عوامل مختلفی از جمله بودجه، سبک دکوراسیون و دوام مورد انتظار توجه کنید. اگر به دنبال یک گزینه اقتصادی و کاربردی هستید، MDF یا نئوپان انتخاب‌های مناسبی خواهند بود. در صورتی که کیفیت و ظاهر طبیعی برای شما اهمیت بیشتری دارد و بودجه مناسبی دارید، می‌توانید از چوب‌های طبیعی مثل راش یا بلوط استفاده کنید.

برای دکوراسیون‌های مدرن و شیک، هایگلاس به دلیل براقیت خاص خود پیشنهاد می‌شود. اگر به دنبال گزینه‌های کلاسیک و لوکس هستید، چوب‌های بلوط و گردو می‌توانند جلوه‌ای خاص به فضای آشپزخانه بدهند و به ارزش خانه بیفزایند.

نتیجه‌گیری؛ انتخاب چوب مناسب برای دوام و زیبایی بیشتر

انتخاب چوب مناسب می‌تواند دوام و زیبایی کابینت و کمد آشپزخانه شما را تضمین کند. با در نظر گرفتن بودجه و نیاز خود، می‌توانید متریال مناسبی را انتخاب کرده و با نگهداری و مراقبت مناسب از کابینت‌های خود، سال‌ها از زیبایی و کارایی آنها لذت ببرید. قیمت کمد دیواری و کابینت، بعد از در نظر گرفتن متراژ و ابعاد، عواملی مثل نوع متریال، سبک اجرا و نوع طراحی به ازای هر متر مربع محاسبه و به طور کلی اعلام می‌شود. شما می‌توانید با در نظر گرفتن این عوامل، نسبت به طراحی و اجرای کابینت و کمد دیواری اقدام کنید.

کپی این مقاله با منبع دکور ساختمان بلامانع است.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *