
فاکتورهای انتخاب نرده شیشهای به شما کمک میکنند از این متریال به بهترین نحو و در موقعیت درست استفاده کنید. نرده شیشهای یکی از بهترین گزینهها برای نصب حفاظ در بالکن، استخر، راه پله، روف گاردن و سایر فضاهای باز است که روزبهروز محبوبیت آن افزایش مییابد. بسیاری از افراد در انتخاب انواع نرده شیشهای مشکل دارند؛ این مشکل با توجه به ویژگیهای نرده شیشهای با کیفیت حل میشود. از آنجایی که نرده شیشهای یک متریال مدرن به حساب میآید، یکی از اولین نکات مهم در خرید نرده شیشهای، تناسب آن با سبک دکوراسیون است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر به ویژگیها و عوامل موثر در انتخاب نرده شیشهای بپردازیم.
فاکتورهای مهم در انتخاب نرده شیشهای
اغلب فاکتورهای انتخاب نرده شیشهای مربوط به کیفیت نرده و شرایط فضای مورد استفاده آن است که باید مورد توجه قرار بگیرد. در ادامه مهمترین فاکتورهای سفارش نرده شیشهای را بررسی کردهایم.
جنس شیشه
اولین فاکتوری که در هنگام خرید حتما باید به آن توجه کنید، جنس و کیفیت نرده شیشهای است. شیشهای که در ساخت نرده از آن استفاده میشود، باید با بالاترین کیفیت و استحکام باشد تا احتمال آسیب را به حداقل برساند. بهترین گزینه استفاده از شیشه سکوریت یا شیشه خم لمینت است که بیشترین ایمنی را فراهم میکنند. این نوع از شیشهها در برابر ضربه، فشار، خط و خش، حرارت و… مقاومت بالایی دارند؛ این شیشهها در صورت شکستگی فرو نمیریزد و در قاب خود باقی میماند. بنابراین نوع شیشه استفاده شده در نرده شیشهای در جلوگیری از آسیب به عابران موثر است.
ضخامت شیشه
یکی دیگر از نکات مهم در خرید انواع نرده شیشهای، توجه به اندازه و شکل نرده شیشهای است. ضخامت شیشه نرده باید به اندازهای باشد که در کنار ایجاد ظاهری شیک، استحکام و ایمنی مناسبی نیز ارائه کند. معمولا کاربران گزینههای متنوعی برای انتخاب ضخامت شیشه دارند که هم بر کیفیت و هم بر قیمت تمام شده نرده شیشهای تاثیر میگذارد. ضخامت شیشه مورد استفاده در نرده معمولا بین 10 تا 20 میلیمتر تخمین زده میشود و ما نصب از شیشه نازکتر را توصیه نمیکنیم؛ چرا که باعث کاهش مقاومت شیشه خواهد شد. هر چقدر که ارتفاع محل استفاده از نرده بلندتر باشد، باید شیشههای ضخیمتری به کار ببرید.
نوع پایه
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر انتخاب نرده شیشهای، نوع پایه و طراحی آن است. به منظور تطابق نرده با دکوراسیون و فضاسازی مناسب توصیه میشود یکی از انواع پایه نرده را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید:
نرده شیشهای فیکس پوینت
این نوع از نرده شیشهای با استفاده از بستهای پوینت گلس (Point Glass) به دیوار یا راهپله متصل میشود؛ به طوری که پایهها در فاصله یکسان در کنار یکدیگر قرار میگیرند اما فقط شیشه آنها قابل رویت است. نرده شیشهای فیکس پوینت (Fixpoint) از نوع توکار محسوب میشود و به دلیل ظاهر خاص خود طرفداران بیشتری نسبت به مدل روکار دارد.
نرده شیشهای اسپیگات
اگر به خرید نردهای شیشهای برای اطراف استخر فکر میکنید، نرده اسپیگات (Spigot) یکی از بهترین گزینههای شما است. این نرده با استفاده از رول بولت به پایهها متصل میشود و شیشه از کف فاصله بیشتری دارد. پایههای اسپیگاتی به خوبی از شیشه محافظت مینمایند و پایهها بیشتر نیروی وارد شده را دفع میکنند.
طراحی نرده شیشهای (فریم دار با بدون فریم)
در طراحی نرده شیشهای عوامل متعددی تاثیر گذار هستند که از مهمترین آنها میتوان به سبک طراحی آن اشاره نمود. در ادامه انواع نرده شیشهای از نظر طراحی را مورد بررسی قرار دادهایم.
نرده شیشهای روکار (فریمدار)
طراحی نرده شیشهای روکار یا اکسپوز (Exposed) به گونهای است که از اتصال پروفیلهای فلزی یا چوبی U شکل به زمین، جهت اتصال شیشه استفاده میشود. پروفیل فلزی علاوهبر اینکه اتصال شیشه را به زمین محکم میکند، به عنوان محافظ شیشه نیز به کار میرود. نرده شیشهای با فریم به فضای بیشتری برای نصب احتیاج دارد و برای کمک به سالمندان و کودکان جهت بالا یا پایین رفتن از پلهها هندریل دارد.
نرده شیشهای توکار (بدون فریم)
یکی دیگر از گزینههایی که برای انتخاب نوع و تعداد پایه نرده شیشهای در اختیار شما قرار دارد، پایههای توکار است؛ در این نوع از نرده فقط قسمت بالایی شیشه مشخص است. در این طراحی حداقل 15 سانتیمتر کفسازی ایجاد میشود و پروفیل فلزی داخل آن قرار میگیرد. این نوع از نردهها ظاهر مدرنتری دارند و با بستهای ضد زنگ استیل به کف، دیوار یا پله متصل میشوند.
محل نصب نرده شیشهای (بالکن، راه پله، استخر، روف گاردن و…)
یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب انواع نرده شیشهای، توجه به تناسب محل نصب نرده و نوع نرده است. به عنوان مثال انتخاب نرده شیشهای استخر با نرده بالکن متفاوت است. از این نوع نردهها میتوان در تراس و بالکن، روف گاردن، استخر، راه پله و… استفاده کرد. در ساختمانهایی که تردد بیشتر است، توصیه میشود از شیشههایی با ضخامت بیشتر از 10 میلی متر استفاده کنید.
برای نصب نردههای شیشهای در اطراف استخر لازم است توجه داشته باشید که ارتفاع حفاظ از سطح آب بالاتر باشد تا مانع از عبور آب گردد. همچنین در فضاهایی مثل روف گاردن یا راه پله، نرده شیشهای فیکس پوینت جلوه جذابتری ایجاد میکند. برای نصب نرده شیشهای در تراس و هر جایی که در ارتفاع قرار دارد، توصیه میشود از شیشه سکوریت استفاده کنید تا امنیت لازم را فراهم کند. به منظور رعایت تمام نکات مهم برای انتخاب نرده شیشهای با توجه به محل نصب، توصیه میکنیم حتما از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.
امنیت (استانداردها و میزان تحمل و مقاومت)
یکی دیگر از فاکتورهای انتخاب نرده شیشهای، رعایت استانداردهای ایمنی و استحکام نرده است. شیشه باید توانایی تحمل وزن عابران و فشارهای خارجی را داشته باشد تا علاوه بر جلوگیری از سقوط، دچار شکستگی یا ترک خوردگی نشود. به منظور رعایت استانداردهای ایمنی شما باید ارتفاع، ضخامت و جنس شیشه را مورد توجه قرار دهید. همچنین باید از اتصالات فلزی ضد زنگ و بادوام استفاده کنید تا در دراز مدت دچار مشکل نشوید. توصیه ما این است که با یک تیم تخصصی جهت رعایت تمام استانداردهای ایمنی نرده شیشهای مشورت نمایید.
هزینه نصب
یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای انتخاب نرده شیشهای، هزینه نصب آن است که باید با بودجه شما تناسب داشته باشد. هزینه نصب نرده با توجه به نوع و جنس شیشه، متراژ نرده، جنس فریم یا اتصالات، دستمزد نصاب و… متفاوت است. معمولا شیشه سکوریت هزینه کمتری نسبت به شیشه لمینت دارد و هر چقدر که ضخامت شیشه افزایش مییابد، قیمت آن نیز بالاتر است. همچنین فریم چوبی قیمت بالاتری نسبت به فریم فلزی دارد. هزینه نصب نرده شیشهای توکار از نرده شیشهای روکار بیشتر است که به حساسیت و پیچیدگی کار باز میگردد.
مهمترین فاکتور در انتخاب نرده شیشهای، استحکام و ایمنی نرده است؛ بنابراین بهتر است تا زمانی که بودجه کافی برای رعایت تمام استانداردهای ایمنی را فراهم نکردهاید، از این کار صرف نظر کنید. همچنین اگر محدودیت مالی ندارید، بهتر است در تمام موارد از متریال باکیفیت بالا و شیشههای ضخیمتر بهره ببرید. توجه داشته باشید که نصب نرده شیشهای به تخصص نیاز دارد و برای کاهش هزینه به سراغ افراد غیر متخصص نروید.
تعمیر نگهداری
تعمیر و نگهداری نرده شیشهای به دلیل حساسیت جنس شیشه، سطح صاف و شفاف آن همواره یکی از مهمترین مسائل کاربران است. در هنگام انتخاب نرده توصیه میشود محصولی را انتخاب کنید که نگهداری آسانتری داشته باشد. به عنوان مثال میتوانید شیشههای با پوشش ضد لک و تکنولوژی نانو ساخته شدهاند را به کار ببرید تا کمتر به تمیز کردن آنها احتیاج پیدا کنید. نردههای شیشهای که در بیرون از منزل نصب میشوند به نگهداری و تمیزکاری بیشتری احتیاج دارند در اثر زمان کیفیت و زیبایی خود را از دست ندهند.
سوالات متداول
آیا نصب نرده شیشهای برای کودکان امن است؟
امنیت شیشه به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی در صورت رعایت استانداردهای ایمنی، هیچ مشکلی از نظر امنیت حتی برای افراد خردسال نیز وجود ندارد.
آیا نرده شیشهای روی هر نوع پایهای نصب میشود؟
بله شما میتوانید از پایه توکار و روکار از جنس استیل، آلومینیوم، چوب و… با توجه به سبک دیزاین ساختمان استفاده کنید.
آیا امکان نصب نرده شیشهای در مناطق با اقلیم سرد و مرطوب نیز وجود دارد؟
بله نرده شیشهای مقاوم با یراقآلات ضد زنگ قابلیت نصب در هر شرایط آبوهوایی را دارد و شما میتوانید از شفافیت و جلوه زیبای آن نهایت استفاده را ببرید.
آیا تمیز کردن و نگهداری نرده شیشهای دشوار است؟
تمیز کردن نرده شیشهای با یک دستمال نرم و شوینده مناسب راحت است و نیازی به نگهداری پیچیده ندارد.
آیا نرده شیشهای در برابر ضربه مقاوم است؟
بله نردههای شیشه از شیشه سکوریت و لمینت ساخته میشوند و مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه دارند. این نوع از شیشهها حتی در صورت شکستگی به قطعات کوچک و بدون لبه تبدیل میشوند و احتمال جراحت را به حداقل میرسانند.

